Wielinga Wijnimport

Wielinga Wijnimport, een korte introductie

wijn importWielinga Wijnimport is al sinds 1929 importeur van meer dan 400 verschillende wijnen en likeuren van zo’n 60 producenten uit alle bekende (zoals Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje) en alle ‘nieuwe’ wijnlanden (zoals Chili, Zuid-Afrika, Australië). Wij zijn eigenzinnig, gaan uit van eigen kracht en kennis, volgen de trends maar proberen ze ook te zetten. Zo waren we bijvoorbeeld de eerste importeur in Nederland van kwaliteitswijnen uit Brazilië en in een verder verleden één van de pioniers in Chili, een ideaal land voor wijnbouw met nog steeds ongekende prijs/kwaliteit.

Portugal is echter hét onbetwiste specialisme van Wielinga. Een ondergewaardeerd wijnland met nog echte smaken en bij het grote publiek onbekende druivenrassen.

De organisatie is klein en persoonlijk en service is bij ons het kernwoord. De groothandelsfunctie van Wielinga bestaat uit het leveren aan wijnwinkels, speciaalzaken en restaurants in het hele land. Wij zijn u graag van dienst met het bepalen van de samenstelling van uw wijnassortiment of wijnkaart!

Wijn is een bijzonder product, omdat het emotie losmaakt. Discussies gaan over smaak, geur en over genieten en dat doen we allemaal graag. Toch? Het mooie aan wijn is dat er voor iedereen, voor elke smaak en voorkeur, een wijn is. De sport is deze te vinden. Wij helpen u graag daarbij!

Heeft u bedrijfsmatig interesse in onze wijnen voor uw wijnwinkel, restaurant of speciaalzaak, stuurt u ons dan een e-mail met uw contactgegevens en dan nemen wij per ommegaande contact met u op. Ons e-mail adres is info@wielinga.nl

Tot ziens aan de Molenstraat!

Diederik Pool en Jaap Poelstra